-5.8 C
Sofia
9:11 | 06 February 2023
НачалоЛюбопитноВ Пловдив ще изградят първия за Европа експозиционен леден аквариум

В Пловдив ще изградят първия за Европа експозиционен леден аквариум

Изграждането на първия в света експозиционен леден аквариум става възможно по проект, финансиран от Фонд “Култура”, разказа директорът на Пловдивския природонаучен музей...

Какво представлява леден аквариум? В Пловдив тази мечта на екипа на “Природонаучния музей” предстои да се сбъдне, а това ще стане с помощта на българските полярници, които само преди дни потеглиха към Антарктида.

Знаем, че за първи път те ще достигнат Ледения континент със собствен транспорт. Това е научноизследователският военен кораб “Св. Св. Кирил и Методий”, който всъщност е плаваща лаборатория.

Освен че учените ще изследват водите около остров Ливингстън, те ще се завърнат и с експонати за пловдивския музей, а там от съвсем скоро има и нов 3D соленоводен аквариум, който е най-големият в България.

Изграждането на първия в света експозиционен леден аквариум става възможно по проект, финансиран от Фонд “Култура”, разказа директорът на Пловдивския природонаучен музей Огнян Тодоров. Според него съоръжението ще може да бъде открито към юни-юли. По този начин ще се превърнем в световна дестинация, подчерта той.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ