4.7 C
Sofia
2:02 | 07 December 2022
НачалоПолитикаВъншни министри от Европа се събраха в София

Външни министри от Европа се събраха в София

България е домакин на официалната среща на министрите на външните работи на страните членки на Централноевропейската инициатива. Сред специалните гости на събитието са Генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Матиас Корман, както и представители на Световната здравна организация, Организацията за черноморско икономическо сътрудничество, Европейската банка за възстановяване и развитие и Адриатическо-йонийската инициатива.

Днес в резиденция „Бояна“ се състоя срещата на външните министри на държавите от Инициативата. След откриването се проведе и бизнес форум, който събира в София световни експерти, за да обсъдят бъдещето на региона.

В словото си в навечерието на срещата министър Милков изтъкна водещата роля на Инициативата за укрепването на регионалното сътрудничество и справянето с общите предизвикателства пред страните членки.

Приветствия към присъстващите, в качеството им на специални гости, отправиха генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) Матиас Корман и регионалният директор за Европа на Световната здравна организация (СЗО) д-р Ханс Клуге. Акцент в техните изказвания бяха съвместните инициативи между ЦЕИ, ОИСР и СЗО и значението, което те имат за развитието на регионалното сътрудничество.

Неформалните разговори предшестваха официалната част на програмата, която започна днес, 7 ноември, сутринта.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ