4.7 C
Sofia
1:09 | 07 December 2022
НачалоРегионални новиниСофияВчера 5 човека са поразени от мълнии

Вчера 5 човека са поразени от мълнии

Трима от ударените от мълнията са починали на място.

Трима души са загинали при удар от мълния в София, а четвърти е транспортиран до спешната болница “Пирогов”. Друг човек е ударен от мълния в района на Западен парк в София.

Инцидентите са станали снощи по време на силната буря, разразила се около 18:00 часа над столицата, съпроводена с мощна гръмотевична дейност.

Сигналът за ударените от мълния хора е получен в 18:18 часа в Спешна помощ, като са били изпратени три линейки, които са били на мястото в 18:24 ч. Инцидентът станал на улица “Пиротска” 76 в градинката до църквата “Св. Никола”.

Трима от ударените от мълнията са починали на място, а четвърти е откаран в “Пирогов” в тежко състояние, екип от специалисти го преглежда и изследва. Очакваме подробности от лечебното заведение.

Четиримата мъже, ударени от гръмотевицата, са сирийци, потвърдиха пред “Хоризонт” от Спешна помощ. Според неофициална информация от полицията става въпрос за мигранти. Изяснява се дали имат статут у нас. И четиримата мъже са стояли под дърво заедно с багажа си, когато са били поразени от мълнията.

При друг инцидент в София човек е бил ударен от мълния в квартал “Западен парк”, той е откаран в болница в тежко състояние.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ