4.4 C
Sofia
8:44 | 09 December 2022
НачалоНовини от БългарияВременно спираме да издаваме визи на руски туристи и собственици на имоти...

Временно спираме да издаваме визи на руски туристи и собственици на имоти у нас

Руският посланик в София Елеонора Митрофанова заплаши със спиране на дейността на руското посолство и дори със...

От Асоциацията на туроператорите на Русия съобщиха, че от консулската служба към посолството на България в Москва временно ще спрат да приемат документи за туристически визи и визи за собственици на имоти.

Това се налага “поради сегашната извънредна ситуация”, се казва в съобщение, цитирано от РИА Новости.

От Асоциацията на руските туроператори поясняват, че причината е обявяването на 14 служители на дипломатическите мисии и консулските служби на България в Русия за персона нон грата. Руската федерация се позова на действия, несъввместими с Виенската конвенция.

В същото време от руското външно министерство посочиха, че са убедени, че неприятелските стъпки към Русия нямат нищо общо с националните интереси на България и нейния народ”.

Изгонването на четиримата допломати и десетте технически сътрудници не е неочаквано, след като РФ обеща да отговори, след като на 28 юни от България бяха изгонени 70 дипломати на Русия, които, според тогавашния премиер в оставка Кирил Петков, са били посочени от българските специални служби като хора, които са свързани с руското разузнаване и са работили срещу интересите на нашата родина.

Руският посланик в София Елеонора Митрофанова заплаши със спиране на дейността на руското посолство и дори със скъсване на дипломатическите отношения между Русия и България. Именно тогава от руското външно министерство заявиха, че обмислят своите бъдещи действия, като не могат да изключат нищо.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ