15.6 C
Sofia
7:32 | 15 August 2022
НачалоКриминалниВНИМАНИЕ: Измамница мотае хората в онлайн платформа

ВНИМАНИЕ: Измамница мотае хората в онлайн платформа

Жената подвежда с оферта през онлайн платформа, която след дълго чакане не изпълнява...

Кремена подвежда с оферта през онлайн платформа, която не изпълнява, нарушавайки и договореност. В социалната мрежа зад телефона, с който се представя е публикуваната снимка. Русокосата жена лъже, че продава пердета. След 2 месеца чакане и условия, изведнъж се сеща, че всъщност нищо не продава даже и на обявената от нея двойно по-висока от началната цена.

Ето разказ от първо лице на потърпевш от „схемата“ на госпожата:

Сагата с Кремена започва на 27 май, когато намерих в платформата нейна обява, че продава пердета по 5 лв. Понеже ми трябват се свързах с нея, но тя настояваше, че мога да ги получа само лично. Предложих да й преведа предварително парите за 4 пердета и тя да ги прати до Варна. После се разбра, че тя има много пердета за продаване, включително и къси, на които цената обаче е 5 лв., защото тя плащала да ги скъсява шивачка.

В крайна сметка се договориме моя близка да отиде на място, да плати пердетата и Кремена да е спокойна.

До преди 3 дни тя все беше заета, за това днес на „Кавала“ 20 в Пловдив отиде моя близка да купи пердетата. Кремена заяви, че те вече са по 10 лв., няма толкова бройки, колкото се бяхме разбрали да взема и всъщност нищо не продава, защото всичките й трябвали.

Проверих и се оказа, че зад номера, който ми даде и през който говорихме е регистриран профил в социалната мрежа на Кремена Стоянова Иванова. Дали името и снимките принадлежат на реалния им собственик или са откраднати, не мога да твърдя.

Нямам представа дали поведението й с мен е изключение или рецидив, но ми изгуби времето. Чувствам се измамена и употребена. Обявата, че продава пердета продължава да е активна. За това безобразие вече е уведомена онлайн платформата. За действията на Кремена ще бъде сезирана и прокуратурата.

Източник: RNS

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ