-5.8 C
Sofia
8:58 | 06 February 2023
НачалоНовини от БългарияВместо по-евтини горива - по-евтини автобусни карти за пенсионери и ученици

Вместо по-евтини горива – по-евтини автобусни карти за пенсионери и ученици

Следващата седмица Министерският съвет трябва да гласува мерки, в подкрепа на хората по отношение на високите цени на горива. Това съобщи служебният министър на икономиката Никола Стоянов, цитиран от Нова телевизия.

“Планирано е да гласуваме 40% по-евтини карти за обществен транспорт за пенсионерите, 70% намаление за картите за учениците и безплатно пътуване за деца до 10 години”, обяви още той.

Така обаче пряка компенсация за високите цени на горивата няма. Няма и такава за населението в трудоспособна възраст.

По време на пресконференция в Министерството на икономиката и индустрията, на която бе представено свършеното по време на управлението на служебното правителство, Стоянов отчете сериозен спад цените на горивата в сравнение с лятото. Той е категоричен, че инфлацията в страната към момента е овладяна. Според Никола Стоянов през май тя може да бъде сведена до едноцифрено число.

По думите на Стоянов отстъпката от 25 стотинки за литър гориво е отпаднала, но остава в сила мярка за подпомагане на бизнеса заради високите цени на тока – ако едно предприятие плаща повече от 200 лева за мегаватчас, то ще бъде подпомогнато от държавата, независимо дали е малко, средно или голямо.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ