18.9 C
Sofia
14:59 | 27 September 2022
НачалоПолитикаБългария ще преговаря за газ от Азербайджан

България ще преговаря за газ от Азербайджан

Министерството на енергетиката ще продължи да търси количества газ, които да покрият потреблението за целия зимен период...

Правителството подновява преговорите с Азербайджан за увеличение на доставките на газ за страната ни, обяви министърът на енергетиката Росен Христов:

“Възнамеряваме да започнем интензивни разговори с Азербайджан за увеличаване на количествата, съответно вече и договорка по цените. Можем да преговаряме с азербайджанската страна за увеличаване на количествата. Имат резерви, въпросът е отново цената. Нямаме договорени допълнителни количества, така че от понеделник започване разговори”, каза Росен Христов.

Той уточни, че министерството ще продължи да търси количества газ, които да покрият потреблението за целия зимен период:

“От тук нататък ще насочим усилията си за подписване на средносрочни договори, така че да осигурим системни доставки на тръбна газ на конкурентни цени. В момента количествата не ни притесняват толкова, имаме оферти за доставка на газ, това, което най-много ни притеснява, е цената и тенденцията на пазара за системно повишаване на цените”.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ