24.8 C
Sofia
22:59 | 07 August 2022
НачалоПолитикаБСП върна неизпълнен мандата на Румен Радев

БСП върна неизпълнен мандата на Румен Радев

Представители на БСП върнаха днес на президента Румен Радев неизпълнен третия проучвателен мандат за съставяне на правителство, с което бе изчерпана и последната възможност за съставяне на правителство в рамките на 47-ото Народно събрание...

Представители на БСП върнаха днес на президента Румен Радев неизпълнен третия проучвателен мандат за съставяне на правителство, с което бе изчерпана и последната възможност за съставяне на правителство в рамките на 47-ото Народно събрание.

Председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски посочи, че в рамките на последните 10 дни левицата е положила всички усилия за съставяне на правителство в рамките на 47-ото НС.

Предстои държавният глава да разпусне парламента и да определи дата за предсрочни избори.

“Заедно с неизпълнения мандат управляващата коалиция завещава на служебния кабинет и кризата в енергетиката, която може да прерасне в колапс на икономиката и на социалната система”, коментира на свой ред Румен Радев, който посочи, че това е най-тежкото наследство на правителството.

Президентът призова депутатите за бързо решение за председател на КЕВР.

Председателят на левицата Корнелия Нинова заяви от своя страна, че “положихме всички усилия да решим проблема с КЕВР”:

“Напълно си даваме сметка каква тежест е КЕВР да не работи в предстоящите тежки месеци. В тази връзка, г-н президент, бихме искали да знаем и ние имате ли намерение да удължите работата на парламента, за да може да се реши този проблем?”.

На което президентът отговори:

“Още веднъж призовавам НС да намери решение на този изключително важен казус до края на тази седмица”.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ