17.3 C
Sofia
5:47 | 04 July 2022
НачалоНовини от БългарияАсен Василев: Високите цени няма да спаднат, докато не се отворят пристанищата...

Асен Василев: Високите цени няма да спаднат, докато не се отворят пристанищата по северното Черноморие

“Следващите няколко години ще живеем в условията на високи цени”, предупреди вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев направи коментар по темата по време на обсъждането на антиинфлационните мерки в съвета за тристранно сътрудничество. Той допълни, че цените на горивата и храните няма да спаднат, докато не се отворят пристанищата по северното Черноморие.

“Следващите няколко години ще живеем в условията на високи цени”, предупреди вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев при обсъждането на антиинфлационните мерки в съвета за тристранно сътрудничество, предаде БНР.

“Цените на горивата няма да спаднат драматично. Цените на храните няма да спаднат драматично, докато не се отворят пристанищата по северното Черноморие, за да може да изнася Украйна, да може да изнася Русия зърно и докато не падне цената на газа, за да падне цената на торовете”.

Социалните партньори критикуваха мерките на правителството, че не са правилно насочени към нуждаещите се групи. На критиката защо всички хлябове, а не само най-масово употребяваните, ще бъдат с нулева ДДС ставка, Василев отговори:

“Да, това може да е нечестно спрямо някои потребители. Аз лично не съм ял хляб от 5 лв. филията, нали, но предполагам, че има и такива хлябове. Предполагам, че има и такива, не вярвам те да са много голям процент от потреблението”.

Шофьорите ще могат да ползват намаление от 25 стотинки на литър гориво като покажат талона на автомобилите си, уточни министър Василев.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ