Monday, September 20, 2021
НачалоРегионални новиниВарнаНов, по-лесен начин за плащане нa местни данъци и такси: от телефона

Нов, по-лесен начин за плащане нa местни данъци и такси: от телефона

Общините Варна, Аксаково, Вълчи дол и Суворово вече приемат плащания на задължения за данък МПС, данък сгради и такса смет през мобилното приложение iCard.

Наближава крайният срок за плащане на данък недвижим имот и данък превозно средство за 2020 г. с отстъпка от 5% – 30 юни. Във връзка с пандемията се препоръчва всички плащания да се извършват онлайн.

С цел предотвратяване на струпването на хора на касите на районните данъчни отдели и в банковите клонове, общините Варна, Вълчи дол, Аксаково и Суворово предоставиха на гражданите възможност да погасяват задълженията си не само на каса, но и онлайн – през мобилното приложение iCard.

За да проверите или да платите свое задължение или задължение на близък човек (местни данъци или битови сметки) чрез iCard, е достатъчно да инсталирате приложението (налично както за Android, така и за iOS), да преминете през онлайн идентификация и да заредите сметката си, обясняват създателите на апликацията.

Собствениците на имоти във Варна, Аксаково, Суворово и Вълчи дол, които живеят на разстояние в България или в чужбина, вече имат възможност, където и да са, да обслужват задълженията си с натискането на няколко бутона в мобилното приложение.

Плащането на битови сметки, данъци и такси чрез iCard може да бъде извършено по всяко време и навсякъде по света. Трансакцията се отчита автоматичноНяма такса за плащане на сметки за вода, ток, телефон, парно и т.н. Таксата за плащане на местен данък или такса е минимална – 0,50 лв.

Чрез приложението клиентите на iCard могат да даряват и средства за благотворителни каузи. Услугата е напълно безплатна както за дарителя, така и за приемащата организация.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ