Sunday, June 13, 2021
НачалоНовини от БългарияНачалникът на НСО със своя версия за снимките от спалнята на премиера...

Началникът на НСО със своя версия за снимките от спалнята на премиера Борисов

„Нашето професионално становище по въпроса за това как ще се структурират тези служби в Закона за МВР изобщо не беше търсено. Със създаването на структури за охрана към Прокуратурата, НСО се обезкърви – това не е здравословен климат за службите, а и за мотивацията на хората“. Това съобщи в телевизионно предаване началникът на НСО ген. Красимир Станчев.

Очаквах ветото, което президентът наложи на промените в Закона за МВР, да бъде отхвърлено, допълни Станчев.

Проверката по снимките от спалнята на премиера все още тече, но не се съмнявам, че нашите служители имат общо. Всеки човек има собствен кръг от хора, а вече как е преценен този кръг – не мога да кажа.

„Нашата съпричастност“ е дотолкова, доколкото достъпът на определения кръг лица, близки до охраняемото лице, е с много по-облекчен достъп – със сигурност някой от този кръг на премиера е направил снимките.

Вярвам на хората от НСО, които охраняват Борисов, те са от 11 години с него, доказани са, с добри взаимоотношения, той им вярва, те му вярват – няма как да се случи това нещо, допълни Станчев.

Няма как да се говори за закриване на службата, защото тя е въпрос на национална сигурност – няма как охраняемите да останат без тази дейност, но със сигурност тепърва новото изграждане на нова структура ще е много по-скъпа за бюджета.

Можеха да предложат на НСО да направи промени в ЗМВР, щеше да е много по-евтино и ефективно. Под някаква форма службата винаги ще съществува – така Станчев коментира промените в ЗМВР.

Службата има лошо наследство от предишни нейни началници, призна Станчев.

Няма как да нося отговорност за личния живот на един служител, но няма и как да го разследвам дали е виновен. Вероятно има вина, вероятно мястото му е там, където е в момента – така началникът на НСО коментира ареста на служителя на службата Борис Иванов, обвинен в убийството на бизнесдамата Станка Марангозова, завърши Станчев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ