Saturday, July 10, 2021
Начало Регионални новини Варна На 20 юли ще се обсъдят публично две предложения за "Почетен гражданин...

На 20 юли ще се обсъдят публично две предложения за “Почетен гражданин на Варна”

Званието "Почетен гражданин на Варна" се присъжда в навечерието на Деня на Варна -15 август.

Началникът на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров и художника Георги Лечев са предложени за удостояване със званието „Почетен гражданин на Варна“, се разбира от съобщение в сайта на Община Варна.

Публичното обсъждане на предложенията ще се състои на 20 юли (вторник) от 17:00 ч. в зала „Пленарна“.

Мотивите за предложените личности можете да видите ТУК.

През 2020 г. с най-високото отличие на града бяха удостоени бившият ректор на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ проф. д-р Красимир Иванов и директорът на Народния театър „Иван Вазов“ Мариус Донкин.

Званието “Почетен гражданин на Варна” е най-високото признание на обществеността на Варна за изключителен принос и заслуги за развитието на общината.

То се присъжда на български и чуждестранни граждани за героични постъпки в мирно и военно време, за проектиране и строителство на града, неговите райони, паметните му сгради, за ръководство и активно участие в изграждането и развитието на Варна, за творческа дейност, внесла голям принос в националната култура и прославила града и страната ни, за спечелени златни олимпийски медали, за ярки постижения в образованието, науката и техниката, получили световно признание, за благотворителна дейност, провеждана в големи мащаби и продължително време.

Званието “Почетен гражданин на Варна” се присъжда в навечерието на Деня на Варна -15 август.

Кметът на общината и председателят на Общинския съвет първо ще проведът публични обсъждания по съответните кандидатури сред широката общественост на града, след това ще внесат за разглеждане в Общинския съвет предложенията за удостояване със званието “Почетен гражданин на Варна”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ