Sunday, November 28, 2021
НачалоНовини от светаМъж с 30 деца изведнъж стана милионер

Мъж с 30 деца изведнъж стана милионер

Миньор от Танзания, който е баща на повече от 30 деца, откри и продаде на правителството редки камъни. Така, само за ден, мъжът стана милионер, съобщава Би Би Си.

 

Той е добил двата най-големи танзанита, откривани някога в света. А властите оцениха находката му на 3,4 милиона долара.

мъж, деца, милионер, камъни, находка

52-годишният миньор, който има четири съпруги, заяви, че ще отпразнува печалбата си като заколи крава. Той планира да инвестира част от богатството си в облагородяване на квартала, в който живее.

„Искам да построя търговски център и училище. Искам то да е близо до дома ми. Тук има много бедни хора, които не могат да си позволят да изпратят децата си на училище“, обясни мъжът, който няма образование. Той възлага надежди, че децата му няма да споделят неговата съдба.

Въпреки голямата печалба, миньорът не възнамерява да променя начина си на живот. Той увери, че ще продължи да се грижи за кравите си, които са над 2000.

Танзанитът се добива само в една от провинциите на страната – Аруша, в северната част на страната. Наречен е на името на държавата, в която се добива. Камъните с добро качество са в цвят блестящ ултрамарин или сапфирено синьо. Според геолозите това са едни от най-редките скъпоценни камъни на планетата и резервите им могат да се изчерпят след 20 години.

Танзанитът придоби широка популярност, след като холивудската звезда Елизабет Тейлър започна често да го носи.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ