Wednesday, November 24, 2021
НачалоНовини от светаМакедония отнема лиценза на фирмата, чийто автобус изгоря на "Струма"

Македония отнема лиценза на фирмата, чийто автобус изгоря на “Струма”

За автобуса, с който стана инцидента в България, се разбра следното:

Министерството на транспорта на Република Северна Македония ще отнеме разрешителното на фирмата собственик на катастрофиралия автобус – „Беса транс“.

Решението на министерството бе обявено след стартиралите действия от страна на властите в Република Северна Македония за проверка на документите на фирмата собственик на автобуса. Стана ясно, че не е било спазено правилото всеки един автобус да бъде лицензиран поотделно.

За автобуса, с който стана инцидента в България, се разбра следното:

„От получените информации от министерството на вътрешните работи за изгорялото превозно средство констатирахме, че то не е било заявено от превозвача съгласно чл. 11 алинея 5 от Закона за пътническия превоз. Поради това превозното средство го няма в електронната база на министерството на транспорта и съобщенията“, каза министърът на транспорта и съобщенията на РСМ Благой Бочваровски.

Медиите в страната и днес отразяват темата с катастрофата, като напомнят, че разследването по случая продължава от българска страна.

“Очакванията на хората са да има резултат и да научат кой е виновен за трагедията”, заяви за БНР журналистът Пресиян Лека.

„Чакаме от българските институции възможно най-бързо да излязат с доклад за пътно-транспортното произшествие и да ни кажат какви са причините и да научим кои са отговорните лица, или кои са виновни за станалото“.

Медиите в Северна Македония информираха по-рано, че трима лекари от Института за съдебна медицина в Скопие ще се включат към екипа на българска територия. По коментарите на външния министър Буяр Османи тримата вече са пристигнали в София и очакват одобрение от нашите власти да се присъединят към работата.

В Република Северна Македония е обявен ден на траур в памет на загиналите при тежката катастрофа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ