18.8 C
Sofia
4:24 | 07 July 2022
НачалоРегионални новиниВарнаВ Златни пясъци отвориха врати занимални за децата от Украйна

В Златни пясъци отвориха врати занимални за децата от Украйна

Започнаха изнесените занимания за децата на бежанци от военните действия в Украйна, които се провеждат от преподавателите на ЦПЛР – Общински детски комплекс във Варна.

Започнаха изнесените занимания за децата на бежанци от военните действия в Украйна, които се провеждат от преподавателите на ЦПЛР – Общински детски комплекс във Варна.

Малчуганите рисуваха с флумастери и моливи, оцветяваха картинки, гледаха филмчета, проведоха занимателни игри с варненските учители, съобщават от ОДК – Варна.

По специално утвърден график, всеки делничен ден до 30.06.2022 г., разделени в различни възрастови групи, децата ще имат възможност също да играят фолклорни танци, да снимат с фотоапарати, да научат повече за театъра. Очаква се заниманията да обхванат повече от 200 деца и младежи, на възраст между 4 и 17 г., които са настанени в хотелите „София“, „Грифид хотел Фореста“ и „Сентидо Марея“.

Още през първия ден майките и близките на децата заявиха своята признателност към българската страна.

„Благодарим Ви за всичко, което правите за нас. Изключително сме доволни от отношението, което получаваме и грижите, които полагате за нашите деца“, заяви Ирина Филипова от Одеса.

Вяра Василиевна, която е близка на дете със Синдром на Даун, също благодари за добрия прием, като заяви: „Дълбок поклон пред всички българи!“.

Идеята за изнесеното обучение в к.к. Златни пякъци е на Министерството на образованието и науката на Република България и се осъществява чрез РУО – Варна, Община Варна и ЦПЛР – ОДК. Финансирането на този проект е осигурено от неправителствената организация „Ендевър-България“.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ