18.8 C
Sofia
5:10 | 07 July 2022
НачалоРегионални новиниВарнаУтре подаряват на варненци 15 000 дръвчета

Утре подаряват на варненци 15 000 дръвчета

Ще може да получите по колкото искате дръвчета - 10, 20 или колкото можете да засадите, допълват организаторите.

Гората.бг ще подари 15 000 плодни, медоносни и горски дръвчета на хората от Варна и региона, като ги раздава директно на всеки желаещ.

Раздаването ще започне от 9:30 ч. в неделя (3 април) на паркинга на магазин “Метро” (ул. „Атанас Москов“ 2) и ще продължи до 13.30 ч.

Ще се подаряват плодни фиданки – ябълки, облачинска вишна, орехи, сливи (жълта афъзка), махалебка (череша), лешници (Ран Трапезундски), както и ясени, борове, златен дъжд, акация, шестил, липа, явори и др.

Ще бъдат дадени и инструкции за съхранение, засаждане и грижа. Ще може да получите по колкото искате дръвчета – 10, 20 или колкото можете да засадите, допълват организаторите.

От Гората.бг молят хората да носят използвани, но здрави найлонови пликове, торбички или малки чували.

Повечето фиданки (млади дръвчета) са 40-130 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2 метра. Вишните, орехите, сливите (жълта афъзка), лешниците са директно плододаващи сортове, ябълките и черешите НЕ са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят/ашладисат. Размерите варират.

С участието в кампанията се съгласявате, че ще извършите засаждането на фиданките законно и на подходящи за дървесния вид места. По никакъв начин няма да продавате предоставените дръвчета. Ако приемате дръвчета за други хора, се задължавате да ги информирате за волята на дарителя и ще носите отговорност за техните действия или бездействия като за свои.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ