15.8 C
Sofia
15:25 | 18 May 2022
НачалоНовини от светаМалко момче избяга само от войната в Украйна

Малко момче избяга само от войната в Украйна

Детето е преминало границата съвсем само, с раница, найлонова торба и паспорт, както и с написан телефонен номер на ръката.

Детето е преминало границата съвсем само, с раница, найлонова торба и паспорт, както и с написан телефонен номер на ръката.

11-годишно момче от Запорожие, Югоизточна Украйна, беше обявено за “Герой на нощта” от словашките власти. Детето е преминало съвсем само границата на Украйна със Словакия, предаде bTV.

Според словашкото министерство на вътрешните работи момчето е носело раница, найлонова торба и паспорт, а на ръката му е бил написан телефонен номер.

Той дошъл съвсем сам, тъй като родителите му е трябвало да останат в Украйна. Доброволци се погрижили за него, завели го на топло място и му дали храна и напитки, разказаха от министерството Те публикуваха и снимки във „Фейсбук“.

От там посочват още: че благодарение на информацията, написана на ръката на момчето и на лист хартия, който е бил сгънат в паспорта му, служителите на границата са успели да се свържат с роднините му в Словакия, които след това са успели да дойдат и да го приберат.

“Той спечели всички със своята усмивка, безстрашие и решителност, достойни за истински герой”, се казва в изявлението на словашките власти.
Все още не е ясно защо момчето е било без придружител.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ