16.5 C
Sofia
8:20 | 29 May 2022
НачалоЛюбопитноКуче отнесено от ураган, след 6 месеца отново се събира със стопанина...

Куче отнесено от ураган, след 6 месеца отново се събира със стопанина си

След цели шест месеца издирване, мъж от Луизиана, САЩ, успя да намери своя домашен любимец, който изчезва по време на урагана Ида – разрушителен ураган в Атлантическия океан. В опит да избяга от природното бедствие през месец септември, Харисън Сибли тръгва от дома си, за да намери убежище на по-безопасно място при свои близки заедно с 10-годишното си куче Беър.

Обаче докато Сибли бяга от бурята, той губи домашния любимец, който е отнесен от урагана.

Съкрушеният собственик започва да издирва кучето по всевъзможни начини. Дори създава Facebook група, с която да подпомогне своето начинание.

В крайна сметка, най-голяма помощ в търсенето на Беър се оказват дроновете и охранителните камери. Именно благодарение на тях, домашният любимец е забелязан за първи път през януари. А от няколко дни насам той вече е при своя стопанин.

Развълнуваният Харисън споделя: “Изминаха толкова месеци, в които бях разделен от Беър. Беше ми изключително тежко, но същевременно всичко това ми помогна да израстна като личност. Защото вече осъзнавам важните неща в живота. И сега съм просто щастлив да прегърна отново своето куче.” И завършва, че ще почерпи Беър с голяма пържола послучай завръщането му.

А Джими Холшър, благодарение на чийто дрон Беър е открит казва: “Никога не съм си представял дори, че ще използвам дрона си за издирване на куче. Но историята на трикракия Беър наистина ме докосна”.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ