18.8 C
Sofia
4:58 | 07 July 2022
НачалоЛюбопитноКолко алкохол е нормално да пием на ден

Колко алкохол е нормално да пием на ден

Нови изследвания установяват, че дори умерен прием на алкохол причинява сърдечно-съдови проблеми и пагубно влияние върху мозъка.

Има хора, които свързват приема на алкохол с приятни емоции. Това бързо става вредно, когато прекалим с количеството.

Нови изследвания установяват, че дори умерен прием на алкохол причинява сърдечно-съдови проблеми и пагубно влияние върху мозъка. При 36 678 души в зряла възраст е установено, че прекрачването на границата от едно на две питиета на ден води до намаляване на мозъчното вещество, отговарящо на две години остаряване.

Откритията се открояват рязко от научните и правителствените насоки по отношение на безопасните граници за приема на алкохол – казва изследователят в областта на психиатрията Хенри Кранцлер от центъра „Пен“ за изучаване на зависимостите. Така например, въпреки че Националният институт по злоупотреба с алкохол и алкохолизъм на Великобритания препоръчва на жените да приемат средно не повече от едно питие на ден, препоръчителните количества за мъжете са два пъти по-големи и надвишават нивата в настоящото изследване, които се свързват с намаляването на обема на мозъка, пише аctualno.com.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ