-5.8 C
Sofia
8:10 | 06 February 2023
НачалоЛюбопитноЦената на биткойна се задържа около 17 хил. долара

Цената на биткойна се задържа около 17 хил. долара

Криптовалутните пазари останаха спокойни през почивните дни, докато инвеститорите се подготвят за последната порция по-важни събития на инфлационния фронт за годината – публикуването на индекса на потребителските цени в САЩ за ноември във вторник и решението за лихвите на Федералния резерв ден по-късно.

През почивните дни цената се задържа над прага от 17 хил. долара, където – с някои малки изключения – се намира през последните две седмици, съобщава CoinDesk.

В понеделник обаче цената падна под това равнище, като минути след 11:30 ч. българско време тя се свива с 1,2% за денонощието до 16 964 долара.

На червено са и останалите водещи криптовалути. Етерът поевтинява с 1,6% до 1252 долара. Спад от 2,8% в цената отчита Binance Coin и рипълът. От своя страна индексът CoinDesk Market Index (CDI), измерващ представянето на пазара, се свива с 1,7%.

Според Джо Дипаскале, главен изпълнителен директор на фонд мениджъра BitBull Capital, биткойнът успява да се задържи на равнището от 17 хил. долара, въпреки че данните за потребителските цени, решението на Фед, както и публикуването на информация за безработицата в САЩ в четвъртък могат да променят цените.

„С тези задаващи се ключови събития предстои волатилност, но очакванията остават в посока нагоре и бихме искали да видим 20 хил. долара горна граница и съответно 16 хил. долара долна“, посочва Дипаскале в позиция за CoinDesk.

На Wall Street водещите акции завършиха сесията със спадове след неочаквано голямо увеличение на индекса на производствените цени за ноември. Основният индекс, който изключва волатилни продукти като храни и горива, се е повишил с 0,4%, което е над очакваните 0,2%. Това е сигнал, че мерките на централната банка за озаптяване на инфлацията не са изпълнили напълно целта си.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ