18.8 C
Sofia
3:58 | 07 July 2022
НачалоНовини от светаТайланд легализира марихуаната и консумацията ѝ в храни и напитки

Тайланд легализира марихуаната и консумацията ѝ в храни и напитки

Сега правителството възнамерява да раздаде един милион растения на земеделските стопани, за да ги насърчи да се заемат с отглеждането му.

Тайланд легализира отглеждането на марихуана и консумацията й в храни и напитки.

Това е първата азиатска страна, предприела този ход, с цел да стимулира селското стопанство и туристическия си сектор.

Т.нар. пушене на “трева” обаче все още е противозаконно.

Купувачи вече се редят на опашки в търговските обекти, където се продават напитки, бонбони и други продукти, съдържащи канабис, докато защитниците на растението приветстваха реформата в страната, която отдавна е известна със строгите си закони за борба с наркотиците.

Тайланд, където има традиция да използва канабиса за облекчаване на болката и умората, узакони медицинската марихуана през 2018 г.

Сега правителството възнамерява да раздаде един милион растения на земеделските стопани, за да ги насърчи да се заемат с отглеждането му.

Властите обаче се стремят да предотвратят нарастването на употребата на марихуана за развлечение, ограничавайки силата на продуктите от канабис, които са законни.

Притежаването и продажбата на екстракти от канабис, съдържащи повече от 0,2% от неговата психоактивна съставка – тетрахидроканабинол, не е разрешено. Това изключва т.нар. пушене на “трева”.

Нарушителите на закона все още могат да бъдат изправени пред затвор и глоби.

Производителите на канабис трябва да се регистрират в правителствено приложение, наречено PlookGanja. По данни на здравното министерство до момента близо 100 000 души са се регистрирали в приложението.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ