6.3 C
Sofia
9:00 | 09 December 2022
НачалоЛюбопитноПолезни съвети за правилното съхранение на плодовете и зеленчуците през лятото?

Полезни съвети за правилното съхранение на плодовете и зеленчуците през лятото?

„Важно е да не купувате повече храна, отколкото ви е необходима, за да не се налага да я изхвърляте”...

Неправилното съхранение на плодовете и зеленчуците през лятото води до преждевременното им разваляне. Старши мениджърът на службата за експресни доставки в Москва Юлия Лемешева заяви, че е необходимо да се спазват правилата и да не се купуват ненужни неща, за да се избегне похабяването на храна.

Според нея плодовете се съхраняват напълно само три дни след брането им, след което започват да съхнат. За да удължите срока им на годност, те трябва да се съхраняват в голям съд в хладилника и да не се докосват излишно. Плодовете и зеленчуците е добре да не се мият, преди да се съхранят, защото водата ускорява влошаването на качеството им.

Зеленчуците трябва да се съхраняват отделно от плодовете и от горските плодове.

“При някои плодове се отделя етилен, който им позволява да узреят след прибирането на реколтата, но той има вредно въздействие върху зеленчуците, които се намират наоколо”, обяснява тя.
Тиквичките е най-добре да се съхраняват на студено място, а карфиолът – да се раздели на розички, да се постави в буркан и да се поръси с морска сол. Това ще ги запази за поне седмица. Картофите трябва да се държат в сандъче за зеленчуци, далеч от лука и чесъна, за да не покълнат.

„Важно е да не купувате повече храна, отколкото ви е необходима, за да не се налага да я изхвърляте”, съветва Лемешева.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ