14.8 C
Sofia
12:18 | 07 October 2022
НачалоРегионални новиниВарнаОбновяват концертната зала на Младежкия дом във Варна

Обновяват концертната зала на Младежкия дом във Варна

ОДК ще обнови концертната зала на Младежки дом с финансиране по национална програма на МОН.

Концертната зала на Младежки дом – Варна, ще бъде с нова осветителна техника и озвучаване. Предстои и подмяна на сценичните ръкави и завеси на сцената. За целта ЦПЛР – Общински детски комплекс, град Варна, ще бъде финансиран с 23 000 лв. по Националната програма „Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците“ на Министерството на образованието и науката.

„Надяваме се, че проекта на ОДК „Изграждане на съвременни условия за детско творчество, креативност и иновации чрез театър, танци и музика, който е под надслов „Творчески дух и пространство“, ще бъде реализиран още преди началото на новата учебна година.“, заяви Монка Николова, директор на ОДК.

„В тази зала репетират много състави от направление „Изкуство“ – балетни, театрални и музикални школи, танцови състави, които се ръководят от висококвалифицирани педагогически специалисти. Оборудването и обзавеждането на репетиционната зала, с оформена и обособена сцена, ще даде възможност на учениците да се почувстват истински артисти и музикални изпълнители.“, допълни Николова.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ