4.7 C
Sofia
2:35 | 07 December 2022
НачалоЛюбопитноНеща в дома, които трябва да незабавно изхвърлите

Неща в дома, които трябва да незабавно изхвърлите

Психолози и специалисти по фън шуй съветват кои предмети трябва да изхвърлите незабавно от дома си, за да се спасите нещастието.

Психолози и специалисти по фън шуй са единодушни, че предметите, с които се заобикаляме в дома си, и начина на аранжиране, влияят пряко върху нашето душевно състояние и психически комфорт. Те могат както да привлекат щастието в живота ни, така и ежедневно и тихомълком да го крадат.

Ето защо, за да справите със стреса, напрежението и унилото настроение, незабавно трябва да се отървете от следните вещи, които изсмукват жизнената ви сила.

След като го направите, сами ще се изненадате от ефекта – ще започнете да дишате по-леко, няма да се тревожите излишно за щяло и нещяло и ще почувствате прилив на позитивна енергия и жизнерадост.

Счупени съдове

Според експертите по фън шуй пукнатите, надраскани или залепени чинии и чаши оказват пагубно влияние върху настроението ни. Те нарушават чувството за уютен и богат дом, вливайки усещането за дискомфорт и нищета. 

Изгубена половинка на предмет

Ако в дома си имате предмет, чиято “втора половина” е надраскана, счуена или липсва, това започва да се отразява неблаготворно върху семейното щастие. Например чорапи, ръкавици, чехли и др. подобни, чиито другарчета са безследно изчезнали, незабавно трябва да отидат в кофата за боклук. 

Остарели сувенири

За да е щастлив стопанинът на един дома, той трябва да има в къщата само неща, които му носят радост и спокойствие. Това твърди в книгата си за почистване и комфорт Мария Кондо. Често пъти пазим фигурки и сувенири, които или нямат никаква стойност за нас, или ни напомнят за нещо, което ни натъжава. Ако някой предмет ви носи отрицателни емоции, по-добре освободите място за нови, красиви и радващи душата ви неща.

Стари, счупени и ненужни уреди

Да държите в дома си зарядно от стария си телефон, изхабени батерии или скъсани жици е лоша идея. Такива стари, изхабени и ненужни предмети не само, че заемат място у дома, но и навреждат на положителната енергия. 

Сухи цветя

Изсъхнали цветя, рамкирани пеперуди поемат от добрата енергия на дома ви. Според  фън шуй те привличат провал и мизерия. 

Износени обувки

Експертите по фън шуй предупреждават, че купуването на нови обувки е най-лесният начин да привлечете енергията на изобилието и комфорта в дома си. Докато старите обувки се превръщат в истински магнит за провал и безизходица. Лоша идея са и старите неугледни чехли. Отървете се от тях, както и от износените и вехти обувки и маратонки.

Люлеещ се стол

Ирландците вярват, че празен люлеещ се стол кани зли духове в къщата, така че е по-добре да замените такива мебели. Ако обаче не се доверявате на знаци, тогава не бързайте да изхвърляте любимите си мебели. Столът може да се впише идеално в интериора и да ви даде много уютни вечери с книга и чаша чай. 

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ