22 C
Sofia
17:30 | 22 May 2022
НачалоКултураКонцерт, демонстрации и вход свободен във Военноморския музей за "Нощта на музеите"

Концерт, демонстрации и вход свободен във Военноморския музей за “Нощта на музеите”

С топовни залпове на всеки час, концерт на оркестъра на Военноморските сили, демонстрации на оръжие и вход свободен ще бъде отбелязана "Нощта на музеите" във Военноморския музей във Варна.

С топовни залпове на всеки час, концерт на оркестъра на Военноморските сили, демонстрации на оръжие и разбира се вход свободен ще бъде отбелязана “Нощта на музеите” във Военноморския музей във Варна.

Европейската инициатива ще е тази събота, 14 май от 18:00 до 23:30 часа.

Наред с постоянната вътрешна и външна експозиция, както и кораб-музей „Дръзки“ посетителите ще имат възможност да разгледат и най-новата изложба „Защитници на българските брегове“, посветена на 110-ата годишнина от Балканската война.

Нощта ще бъде открита със специален топовен салют от средновековно корабно оръдие, който ще се повтаря на всеки кръгъл час. За доброто настроение на посетителите ще се погрижи Представителният духов оркестър на Военноморските сили, които ще изнесат концерт. Всеки, който желае да се научи да връзва здрави моряшки възли, може да го направи в „Училището за моряци“, а най-любопитните ще се запознаят отблизо с армейското въоръжение, снаряжението и униформите на българите през вековете.

ПРОГРАМА

18:00 – 23:30 ч. – Вход свободен за постоянната експозиция и временната изложба „Защитници на българските брегове“

18:00 – 19:00 ч. – Концерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили

18:00 ч. – 22:00 ч. – На всеки кръгъл час топовни залпове от средновековно корабно оръдие, възпроизведен от Клуб миноносец „Дръзки“

18:00 – 23:00 ч. – Демонстрация на армейското въоръжение, снаряжението и униформите на българите през вековете с Клуб миноносец „Дръзки“

19:00 – 22:00 ч. – „Училище за моряци“ – как се връзват морски възли?

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ