18.9 C
Sofia
14:13 | 27 September 2022
НачалоЛюбопитноКолко много е вредна бирата, дори в малки количества

Колко много е вредна бирата, дори в малки количества

За мнозина пиенето на бира може да изглежда като абсолютно безвреден навик, но далеч не е такъв.

За мнозина пиенето на бира може да изглежда като абсолютно безвреден навик, но далеч не е такъв. Това предупреждава руският гастроентеролог д-р Владимир Неронов. Специалистът заяви, че желанието за консумация на бира всеки ден е тревожен симптом.

Защо дори малките количества бира вредят?

„Бирата е напитка, която бавно пристрастява. Нейната ежедневна консумация дори в малки дози е причина да бъдете предпазливи“, споделя д-р Неронов.
Лекарят допълва, че при ежедневна консумация на бира, с течение на времето тялото започва да изисква все повече и повече алкохол. Рискът от развитие на алкохолизъм при такива условия е съвсем реален и значителен, подчертава експертът. Д-р Неронов разкри и най-голямата опасност от ежедневния прием на малки дози бира – появата на цироза на черния дроб.

„При прекомерна и продължителна консумация на бира метаболизмът и функцията на черния дроб се нарушават, което може да доведе до цироза“, споделят гастроентерологът.
Той припомня, че преди появата на цироза черният дроб преминава през редица неблагоприятни промени и етапи, които човек може да не забележи поради липсата на болка и симптоми, които не са очевидни за него. Специалистът допълва, че външните признаци на проблеми с черния дроб могат да бъдат кожни проблеми под формата на пигментни петна и различни неоплазми.

Статията е единствено с информативна цел и не замества консултацията със специалист!

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ