14.2 C
Sofia
12:48 | 27 September 2022
НачалоЛюбопитноКак да разберете дали Ви лъжат

Как да разберете дали Ви лъжат

Дори изкусният лъжец може да се издаде, ако знаем какво да наблюдаваме. Езикът на тялото понякога казва повече от думите.

Дори изкусният лъжец може да се издаде, ако знаем какво да наблюдаваме. Езикът на тялото понякога казва повече от думите.

Ето 6 знака, които са безспорно доказателство, че говорите с лъжец:

Паузи

Един от най-издайническите знаци, че човек лъже, е паузите в говора му. Акочесто повтаря „ааа“ и „ъъъ“, е много вероятно да не му е чиста работата. Тези паузи обикновено са нужни на говорещия, за да доизмисли версията на лъжата си.

Продължителност на емоцията

Обикновено истинската, неподправена и искрена емоция продължава около 5-6 секунди. Ако някой запази свръхемоционалното си изражение повече време, най-вероятно се преструва. Пробвайте да изобразите една и съща гримаса в продължение на 10 секунди например и ще се убедите, че не е лесна работа. Така че имайте си едно наум!

Закъснели реакции

Учените са установили, че първо са емоциите и после са думите. Ако един човек първо ви каже, че е ядосан и после изобрази гняв на лицето си, не звучи много истинско. Ако ви кажат, че много се радват за новата ви работа и после се появи усмивката, също не вярвайте.

Искреност на емоцията

Истинските емоции са искрени и спонтанни, затова е трудна работа да се имитират или изиграят. Емоцията е истинска тогава, когато се променя цялото изражение и цялото лице, а не само част от него. Например ако един човек ви се усмихва широко, но очите му остават безизразни, а веждите му – неподвижни, бъдете убедени, че си имате работа с лъжец и лицемер.

Повтаряне на думите

Подборът на думи също е показателен за искреността. Ако човек отговаря със същите думи, които са били използвани във въпроса, е доста подозрително. Това показва, че се чувстват несигурни и вероятно гузни и затова избягват импровизацията. Ако повторят въпроса ви и не отговорят, това също е лош знак – така постъпват много лъжци, за да спечелят време.

Прикриване на лицето и/или устата

Един от най-издайническите знаци на тялото е прикриването на устата и/или лицето. Това е често срещан жест при лъжците – чисто психологически смятат, че това им помага, за да прикрият истината. Бъдете нащрек за подобни знаци!

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ