15.6 C
Sofia
7:54 | 15 August 2022
НачалоЛюбопитноКакво ще се случи, ако ядем само зеленчуци

Какво ще се случи, ако ядем само зеленчуци

Ендокринологът, диетолог Алексей Калинчев предупреждава за последствията от зеленчукова диета.

Според специалиста доматите и краставиците не носят калории, което означава, че не дават енергия. Когато ядат зеленчуци, хората получават фибри, но това е всичко, отбеляза той. Според него изключването от диетата на въглехидрати, протеини и мазнини може да доведе до сериозни заболявания.

“Класическият обяд е сложни въглехидрати, протеини и мазнини, условно растително масло или животинска мазнина. В противен случай стигаме до затлъстяване и диабет”, предупреждава Калинчев.
Диетологът Наталия Нефедова опроверга някои често срещани погрешни схващания за плодовите салати. Според нея един от митовете е, че такива ястия съдържат много захар. Тя добави, че те носят повече полза, отколкото вреда. Плодовите салати съдържат фибри, витамини, минерали, протеини, мазнини и въглехидрати, обясни експертът.

Нефедова отбеляза, че с плодовете хората получават и фитохимикали, които са не по-малко важни и имат специален ефект върху тялото. Тя обясни, че става дума за премахване на хронични възпаления, които водят до развитие на различни заболявания и стареене.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ