6.8 C
Sofia
21:35 | 29 March 2023
НачалоПолезноКакво помага, ако сте преяли

Какво помага, ако сте преяли

Голямо количество храна, консумирана само за няколко часа, се отразява неблагоприятно на храносмилателната система...

Какво да правим при преяждане?

Голямо количество храна, консумирана само за няколко часа, се отразява неблагоприятно на храносмилателната система. Това е голямо натоварване за стомаха и стрес за организма. Разбира се, най-добрият начин да се отървете от проблемите, свързани с преяждането, е да не го правите. Тоест, най-добре е да не преяждате и тогава няма да се появят тези проблеми.

Най-добре е да започнете с почивка. За да направите това, можете да легнете за известно време и да се опитате да се отпуснете.

Разходка

След кратка почивка можете да излезете навън и да се разходите. Основното нещо е да не бързате. Ходенето не трябва да бъде твърде бързо.

Топли предмети

Топлите предмети ще имат положителен ефект върху пълен стомах. Можете да прикрепите грейка или някакъв съд, пълен с топла вода към стомаха.

Дъвка

Факт е, че когато е в устата на човек има дъвкателни движения, количеството сок, отделяно от стомаха, се увеличава. И колкото повече сок, толкова по-интензивен ще бъде процесът на храносмилане.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет също може да ускори работата на стомаха. Една супена лъжица ябълков оцет и същото количество мед се добавят към 0,2 л вода. Когато и двете вещества се разтворят във вода, лечебният състав ще бъде готов. Можете да започнете да го пиете, но е важно да не бързате. Най-добре е да пиете кратки глътки.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ