24.8 C
Sofia
21:42 | 07 August 2022
НачалоЛюбопитноГрешки, които могат да съсипят първото впечатление на интервю за работа

Грешки, които могат да съсипят първото впечатление на интервю за работа

Вижте кои са най-честите грешки, които вредят неимоверно на първото впечатление по време на интервю. 

В живота нямаш втори шанс да направиш първо впечатление. Това важи с особена тежест в професионалната среда и по време на интервю. Вижте кои са най-честите грешки, които вредят неимоверно на първото впечатление по време на интервю. 

Не се изразявате добре

Нужни са поне базови умения на всеки човек, за да говори и пише правилно, но за съжаление, много хора не обръщат внимание на това нито как говорят, нито как пишат. Разбира се, никой не е безгрешен и се случва човек да сбърка. Но ако той търси работа на място, където е нужно поне основно ниво на грамотност, неправилното конструиране на речта прави лошо впечатление.

Не правите разлика между самопредставяне и самохвалство

Уменията за успешно самопредставяне са много важни, но има тънка граница между него и самохвалството. Един от начините да поставите тази граница е, да говорите само за нещата, които имат отношение към конкретната ситуация, Например да говорите за финансовите измерения на личните си вещи и имущества по време на интервю, вероятно ще остави лошо впечатление.

Сервилничите и навлизате в личното пространство

По време на интервю няма нужда да сервилничите и да се държите угодно с интервюиращия. Това ще ви изиграе лоша шега и свидетелства за ниска самооценка, нерешителност и склонност към подмазване, “червена лампа” за всяка социална среда, не само служебната. Същото важи и за навлизането в личното пространство на интервюиращия. Например не трябва да питате напълно непознат човек за здравето, физиката, облеклото му и т.н. Това ще накара хората да се почувстват неудобно във вашето присъствие ще останат с лошо впечатление от вас.

Неуместни шеги

За да е успешна една шега, трябва да е смешна и най-вече уместна. А това на първо място означава, че трябва да е налице някакъв опит и взаимоотношения с отсрещния човек. В противен случай рискувате да обидите някой, който не познавате, с неуместна шега или подмятане, особено, ако си позволите да поставяте етикет.

Демонстрирате зависимост от джаджи

Мобилните устройства са неразделна част от нашето ежедневие, но за никого не е приятна второстепенната роля. Да си гледате в телефона, докато някой опитва да проведе разговор с вас, е крайно неуважително. Особено, ако става дума за важна среща, интервю, оставете телефона си на тих режим или най-добре го изключете. Нищо страшно няма да се случи, ако няколко часа не проверявате профилите си в социалните мрежи. 

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ