4.7 C
Sofia
2:03 | 07 December 2022
НачалоСпортни новиниВарна: Утре започва турнир по пожароприложен спорт

Варна: Утре започва турнир по пожароприложен спорт

Включват се 13 отбора...

Осмият международен клубен турнир по пожароприложен спорт за купа „Одесос“ ще се проведе във Варна от 27 до 30 септември на стадион „Локомотив“. В надпреварата ще се включат общо 13 отбора от шест държави. Всеки от състезателните дни започва в 09.00 часа, а официалното откриване на събитието е от 17.00 часа в парк – музей „Владислав Варненчик”.

Чуждото участие е от Чехия, Румъния, Полша, Словакия и Молдова. Българските отбори са от София, Варна, Враца, Добрич, Плевен, Стара Загора, Бургас и Шумен. Почти всички от националните ни състезатели по пожароприложен спорт ще се включат в турнира. Умения на терен по време на четирите състезателни дни ще покажат около 150 състезатели, ръководители и треньори. Изпълнението на задачите ще следят и оценяват 30 съдии.

Организаторите считат, че стадион „Локомотив“ е една добра база за поставяне на рекорди и има съвсем сериозна заявка за поставяне на републикански такива на предстоящия турнир.

Четири са дисциплините, в които ще мерят сили отборите – изкачване с щурмова стълба до 4 етаж на учебна кула, преодоляване на 100 – метрова пътека с препятствия, пожарна щафета с препятствия и бойно разгръщане на мотопомпа.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ