4.4 C
Sofia
8:05 | 09 December 2022
НачалоЛюбопитноВарна: Представиха българска разработка на електрически сърф

Варна: Представиха българска разработка на електрически сърф

Абсолютно всичко от разработването на дъската, крилата, перката до мотора е дело на българи.

Изцяло българска разработка на електрически сърфборд представиха във Варна. Продуктът може да бъде видян на туристическото изложение „Дестинация Варна“, което стартира днес в един от големите търговски центрове в града.

Бордът разполага с батерия, която позволява на човек до 120 кг. Да се забавлява до час и половина. Не се изисква да има специални умения за каране на сърф. Може никога преди това да не го правил. Идеята е човек да не се страхува и да се качи като лесно подкара дъската с дистанционно и с малка скорост. При по – голямо ускоряване бордът се вдига над водата. Ако човек падне, електрическото пособие за плуване директно спира. Това обясни собственикът на компанията Антон Михалев.

„Това е много скъпо удоволствие, предлагано само в скъпи курорти, в Дубай, Френска ривиера. Нашата цел е да го представим на хотелския бизнес, за да могат да го предложат като екстра на своите гости. Целта ни е това да бъде услуга с много добавена стойност. Под наем или да е част от пакет за настаняване. Цената варира от 4 и 8 хил. евро. Цените на конкурентните продукти са между 12 и 15 хил. евро. Не отстъпваме по нищо.“, категоричен е Михалев.
Той допълни, че абсолютно всичко от разработването на дъската, крилата, перката до мотора е дело на българи.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ