4.7 C
Sofia
2:16 | 07 December 2022
НачалоРегионални новиниВарнаВарна посреща мощите на свети Лука Кримски Чудотворец

Варна посреща мощите на свети Лука Кримски Чудотворец

Те ще останат за поклонение в епархията от 24 до 26 август

На 24 август в Митрополитската катедрала “Успение Богородично” във Варна ще бъде посрещната частица от мощите на свети Лука, архиепископ Кримски и Симферополски.

Тя ще бъде донесена от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, съобщават от Варненската и Великопреславска света митрополия.

Честните мощи на свети Лука Симферополски пристигнаха в Неврокопска епархия на 16 август по молба на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим и с благословението на Негово Високопреосвещенство Арголидския митрополит Нектарий, Еладска православна църква.

Самият Архиерей придружи честните мощи на светеца и стана свидетел на голямата почит към дивния лечител в България, което даде повод на Негово Високопреосвещенство да даде своето благословение те да останат в страната ни за поклонение до края на месец август.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Арголидския митрополит Нектарий частицата от честните мощи на свети Лука Кримски Чудотворец ще остане за поклонение във Варненска и Великопреславска епархия в периода от 24 до 26 август.

Програма на архиерейските богослужения в Митрополитския катедрален храм “Успение Богородично”

На 24 август (сряда) от 18:00 ч. ще бъде отслужена тържествена Вечерня.

На 25 август (четвъртък) от 9:00 ч. ще бъде отслужена Архиерейска света Литургия от Техни Високопреосвещенства Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и Неврокопския митрополит Серафим.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ