Monday, November 8, 2021
НачалоПолитикаИЗБОРИ 2021Ламбрин Сотиров: “Ще върнем младите хора в България с качествено образование и...

Ламбрин Сотиров: “Ще върнем младите хора в България с качествено образование и възраждане на културата и изкуствата” (ВИДЕО)

Ламбрин Сотиров е кандидат за депутат от “Продължаваме промяната” – Варна. На 62 години, трето поколение варненец. Завършил е IV EГ “Фр. Ж. Кюри” и журналистика в СУ “Св. Климент Охридски”.

Ламбрин Сотиров е кандидат за депутат от “Продължаваме промяната” – Варна. На 62 години, трето поколение варненец. Завършил е IV EГ “Фр. Ж. Кюри” и журналистика в СУ “Св. Климент Охридски”.

Освен журналист е и издател, галерист, театрал. Издавал дълги години седмичното джобно издание “Всичко за Варна”. Съхранил фотопаметта на Варна с огромна колекция от събрани и реставрирани снимки и пощенски картички в проекта “Стара Варна”, намерили място в календари със същото име и в постоянна експозиция. Създал е фотографската сбирка “Стара Варна”, разположена в 102-годишна къща – паметник на културата. Издал е карта на Варна с информация за културните й паметници, както и единствената по рода си в Европа “Карта на виното в България”. От десет години на територията на Стара Варна съществува и Театъра на виното. Това е проект с нова философия за синтеза между изкуствата, обединени в театралното пространство.
Мисията му в “Продължаваме промяната” е в сферата на културата и образованието, популяризирането на българската история и в частност, тази на град Варна. Надява се, също така, че участието му в тази нова по рода си политическа партия, основана на практичност и обич към България, ще накара повече хора да излязат и да гласуват, за да участват заедно с него в промяната към по-добро.
Ще работи за постигане на промяната, като:
– Предложи редица програми в сферите на образованието, културата и изкуството, които да ги издигнат на ново качествено ниво. Той вярва, че това е един от начините да се задържат младите хора в България, както и да се завърнат други, избягали в чужбина.
– Популяризира българската култура и история, и в частност – тази на Варна с редица събития, които да се превърнат в традиционни за региона и страната ни.
– Използва своя богат опит и експертност за постигане на високи стандарти и постижения в образованието.
– Спомага за изваждане на българската журналистика от позорното 112-място по свобода на словото.
Промяната, според Ламбрин Сотиров, може да бъде постигната единствено, като се съчетаят високите стандарти в областта на образованието и културата с икономическите успехи, което ще доведе до възкръсението на българската духовност.

ПП “Продължаваме промянта” – номер 25 в бюлетината за депутати.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ