Sunday, April 4, 2021
НачалоПолезноCoVID-19Коронавирусът поразява дълготрайно и младите

Коронавирусът поразява дълготрайно и младите

Ново изследване показва, че дори и млади здрави пациенти могат да понесат дългосрочни последствия за здравето след заразяване с коронавирус, съобщава Ей Би Ес.

 

Новото изследване разкрива, че много пациенти с COVID-19 страдат от последствия, които могат да останат седмици, дори месеци. Случаите варират от по-млади хора, които никога не са хоспитализирани, до възрастни хора с много по-тежки случаи.

 

След като е бил в кома близо шест седмици, 66-годишният Антъни Лаверн от Гардена е свалил 30 килограма. Преди коронавирусът да го удари в края на март, Лаверн и съпругата му обичали да пътешестват по света. Той е с 25 години зад гърба си във фирма за въздушен товарен превоз. Лаверн иска да се върне на работа, но все още има задух, проблеми с ходенето и увреждане на нервите на дясната ръка.

 

„Има движения, които мога да правя“, казва той, „мога да движа малкия си пръст, но не мога да свия ръката си в юмрук.“

 

Д-р Дейвид Нелсън е медицински директор в белодробна болница „Барлоу“. Той казва: „Това заболяване отнема част от живота“.

 

Пулмологът и директор на „Барлоу“, д-р Томаш Долинай казва: „По-късно, след периода на възстановяване, има втора вълна на заболяването със същите първоначални проблеми и тогава пациентът се разболява отново“.

 

Изследователите от университета Вандербилт проследяват близо 300 пациенти с COVID-19. Те открили, че 35% от тях не са се върнали към обичайното си здравословно състояние три седмици след тестването. Това включва един на всеки пети здрави млади хора.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ