Tuesday, November 2, 2021
НачалоНовини от БългарияКои са заместниците на Асен Василев и Кирил Петков в новия служебен...

Кои са заместниците на Асен Василев и Кирил Петков в новия служебен кабинет

Икономическият и финансовият служебен министър в новия служебен кабинет на президента няма да са Кирил Петков и Асен Василев. Това потвърждава, че двамата ще влязат в нов политически проект, който се очаква да обявят утре.

По информация на Румен Радев ще назначи за министър досегашната заместничка на Петков – Даниела Везиева. Тя бе зам.-министър на икономиката и във второто правителство на Бойко Борисов като представител на Реформаторския блок.

Като министър на финансите на мястото на Асен Василев пък Радев е решил да назначи Валери Белчев. Той бе начело на Фонда на фондовете във второто правителство на Бойко Борисов . Това е и ясното доказателство за това какво ще бъде решението на Кирил Петков и Асен Василев, които се очаква утре да съобщят за евентуалния нов политически проект, с който ще се заемат.

Нов, но бивш служебен министър ще оглави и транспорта. Това е Христо Алексиев, който бе номиниран за министър в първия кабинет, предложен от Слави Трифонов преди да върне мандата. Алексиев беше на този пост още в първия служебен кабинет на президента през 2017. Бъдещият министър на транспорта в момента е председател на УС на НКЖИ. Той ще замени сегашния служебен министър Георги Тодоров.

Очаква се утре официално президентът да разпусне парламента и да обяви новите си избраници за служебни министри. А днес досегашните министри ще се отчетат за свършеното през служебния мандат, който прехвърли 4 месеца – дълго след очакваните два месеца. Този служебен кабинет, втори поред, назначен от Румен Радев, остана на поста си заради два поредни предсрочни парламентарни вота. Следва третият служебен кабинет от началото на мандата на президента

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ