11.5 C
София
20:53 | 25 октомври 2020
Начало Любопитно Какво става с дискотеките и нощните клубове по Българските черноморски курорти ?

Какво става с дискотеките и нощните клубове по Българските черноморски курорти ?

Стотици нощни клубове, дискотеки и плажни барове изостават с плануваното отваряне за летен сезон 2020.

Нормално е по това време на годината някои от горе изброените заведения вече са отворили, а други усилено да се подготвят за сезона.

С поставянето на цялата страна в извънредно положение, собственици и наематели по курортните комплекси се озоваха в „Цайтнот“ от който само ще търпят огромни загуби.

Наемателите на дискотеки и нощните клубове които подписват сезон за сезон договорите си, най-вероятно ще претърпят огромни загуби, и неимоверно ще последват фалити.

Десетки хора ще останат на трудовата борса, след като много от до сегашните заведения няма да отворят и заработят.
Във всеки клуб работят поне по 15 души със статут сезонни работници. В повечето случаи това са хора които не работят за първа година в дадените заведения. Собственици и наематели уговарят персонала още след завършването на предходния сезон за да са спокойни за следващия, тъй като спецификата на работата е различна от тази на останалите професии.
До момента никой не споменава какво ще стане с тях. Тези които са запознати с този вид бизнес, знаят че приготовленията за стартиране на сезон отнема поне 20 дни.

Дори и да падне извънредното положение както е обещано че ще стане на 13 май, ще мине месец за да заработят на 100% ако няма нещо излязло и в последния момент.
Разрешиха отварянето на заведения с тераси отворен тип, но като се спазват мерки с които 90 на 100 от населението не е съгласно. Това е добре, но след като се спазва отстояние от 2.5 метра, маса от маса, как една по голяма компания(визирам повече от 4 човека) ще седнат в това заведение. От това следва да се запитаме, как биха разположили хората в една дискотека и трябва ли да бъдат с маски или не.

Интериора в дискотеките е съобразен с това гостите да могат да танцуват и абсолютно се различава от този в заведенията за хранене. Сепарета и маси тип щъркел така или иначе са на повече от 2.5 метра, което покрива критериите.

Много работи се изговориха последните почти два месеца, но никой не помисли за затворения тип заведения. Може би този отрасъл не носи приходи в бюджета на държавата, и заради това тихо-мълком се подминава от власт имащите.

България се слави като дестинация избирана от тийнейджъри за така наречения алкохолен туризъм. Много от летуващите които посещават нашата страна, идват с цел 14 дни да се потопят в атмосферата на евтиния алкохол по курортите, тъй като в държавите от които идват това начинание е в пъти по-скъпо. Стотици обикаля от дискотека в дискотека, организирани от гидове и популяризират както самия курорт, така и страната ни. Това се доказва от хилядите видео клипове които се тиражират в интернет пространството.

Кой е отговорният орган който може да застане пред обществото и с ръка на сърце да каже защо дискотеките и нощните клубове са затворени в момента. Кой от тези същите би се нагърбил с това да обещае кога и по какъв начин ще заработят този тип заведения.

Защо след като мерките се разхлабват и баровете заработиха, никой не споменава нощния живот на България. Защо всички говорят за прозрачност а в същото време статистиките са половинчати. Защо министъра на туризма не излиза като генерал да отчете колко са тези нощни заведения и какви загуби ще понесат.

Всяка година излиза нещо, което спъва работата на нощните заведения. След затворената страница Валери Симеонов, който подлуди държавата с измислени акции по морето, всички се зачудеха кой ще е новия измислен лукав герой на ГЕРБ-овизма и какво ще е новото което като малко камъче ще убива в обувките на работодателите. НАП от друга страна не спират да притесняват не само този отрасъл от Българската икономика с постоянните си иновативни предложения, задължаващи собственици на фирми постоянно да пререгистрират нещо което многократно е плащано. Говори се за затягане на мерките с все повече проверки, и вместо предписания и предупреждения направо се пишат актове. Замисля ли се някой от висшия ешелон на властта как ще продължи да съществуват тези хора.
Няма ли да е по-добре да се възобнови нощния живот и по този начин да се намалят хората които излизат през деня.

Явно никой не се е сетил че в дискотеките и нощните клубове може да се стои също на по нормална дистанция, но все пак да работят. В банките се влиза с маски.

Защо да не може и в диско-клуб да се стои с такава.

Това сподели Мартин Иванов от “Добруджанска трибуна”

 

 

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!


Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ

Изплагиатстваха емблемата на бензиностанции VM В редакцията на topnewsbg.com бе получен сигнал от читател, че е бил подлъган да зареди колата си с гориво, заради...

В МОМЕНТА: Тежка катастрофа във Варна /ВИДЕО/

Преди малко на кръстовището на Бул."Вл. Варненчик" с ул."Отец Паисий" е станала тежка катастрофа. На видеото се вижда един от автомобилите в катастрофата да чака...

Честит рожден ден на Кубрат Пулев!

Днес шампионът става на 39 години. Kубрат Пулев е роден на 4 май 1981 г. в София и днес става на 39 години. Първите си...

Варненска рап изпълнителка с ново видео към песента си “Калиопа”

Oliviya J е варненска хип-хоп изпълнителка. На 15ти септември е качено новото й видео към песента "Калиопа". Варненката се провъзгласява за кралицата на хип хопа. Ето...

МС одобри промени в данъчното законодателство, какви са те

Министерският съвет одобри проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност (ЗИД ЗДДС). Проектът е изготвен във връзка с...

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!