Начало Регионални новини Варна Извънредно! Отново корупция и задържани служители в общежитие към варненския затвор.

Извънредно! Отново корупция и задържани служители в общежитие към варненския затвор.

1354
Както писа и “Труд” – “Задържаха трима надзиратели от варненския затвор”

От прокуратурата засега не дават информация заради ранния етап на разследването.

“Трима надзиратели от затворническото общежитие в Разделна са задържани, тъй като пускали лишен от свобода да излиза навън безконтролно.” – също става ясно от написаното в “Труд”

Случаят е потвърдил пред “Труд” началникът на затвора Йордан Йорданов. “Текат процесуално-следствени действия срещу трима служители на затвора”, каза той.

При по-задълбочено разследване на екипа на ТОП НЮЗ БЪЛГАРИЯ стана ясно, че съвсем не става дума за обикновени служители, а именно началника и двама от висшите служители от надзорно охранителния състав на общежитие към варненския затвор, намиращо се край село Разделна до Белослав.

В редакцията получихме информация, че въпросните служители са разрешавали безконтролното напускане на затвора на намиращия се зад решетките Валентин Янев-Бореца, член на така наречената банда – КИЛЪРИТЕ 2, който на всичкото отгоре се намира под специалното наблюдение на главния прокурор Иван Гешев.

За сега не е ясно има ли замесени пари за подкупи или не, но запознати източници твърдят, че въпросните служители са задържани с белязани пари.

Това далеч не е първия подобен случай във варненския затвор. Напомняме Ви, че в последните години се случва доста често. През август 2018 година беше задържан инспектор Явор Драгнев в подозрение за разпространение на наркотици сред лишените от свобода и подкупи. Така и не стана ясно докъде са стигнали разследването и процеса срещу него.

                  снимка:фейсбук

По-рано през 2018 г. пък бяха задържани други трима надзиратели и уволнена цяла смяна от надзорно охранителния състав на варненския затвор затова че са пускали нерегламентирано на свобода намиращ се по това време зад решетките автокрадец срещу уговорени подкупи и това е продължавало с месеци.

Изглежда корупцията във варненския затвор се е вкостенила в решетките, но от грешната страна, което обаче много често се прикрива и това се доказва многократно през годините.

 

Очаквайте продължение на темата и на журналистическото разследване на ТОП НЮЗ БЪЛГАРИЯХаресайте страницата ни

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук