четвъртък, декември 3, 2020
Начало Избрани Извънредно! Отново корупция и задържани служители в общежитие към варненския затвор.

Извънредно! Отново корупция и задържани служители в общежитие към варненския затвор.

Както писа и “Труд” – “Задържаха трима надзиратели от варненския затвор”

От прокуратурата засега не дават информация заради ранния етап на разследването.

“Трима надзиратели от затворническото общежитие в Разделна са задържани, тъй като пускали лишен от свобода да излиза навън безконтролно.” – също става ясно от написаното в “Труд”

Случаят е потвърдил пред “Труд” началникът на затвора Йордан Йорданов. “Текат процесуално-следствени действия срещу трима служители на затвора”, каза той.

При по-задълбочено разследване на екипа на ТОП НЮЗ БЪЛГАРИЯ стана ясно, че съвсем не става дума за обикновени служители, а именно началника и двама от висшите служители от надзорно охранителния състав на общежитие към варненския затвор, намиращо се край село Разделна до Белослав.

В редакцията получихме информация, че въпросните служители са разрешавали безконтролното напускане на затвора на намиращия се зад решетките Валентин Янев-Бореца, член на така наречената банда – КИЛЪРИТЕ 2, който на всичкото отгоре се намира под специалното наблюдение на главния прокурор Иван Гешев.

За сега не е ясно има ли замесени пари за подкупи или не, но запознати източници твърдят, че въпросните служители са задържани с белязани пари.

Това далеч не е първия подобен случай във варненския затвор. Напомняме Ви, че в последните години се случва доста често. През август 2018 година беше задържан инспектор Явор Драгнев в подозрение за разпространение на наркотици сред лишените от свобода и подкупи. Така и не стана ясно докъде са стигнали разследването и процеса срещу него.

                  снимка:фейсбук

По-рано през 2018 г. пък бяха задържани други трима надзиратели и уволнена цяла смяна от надзорно охранителния състав на варненския затвор затова че са пускали нерегламентирано на свобода намиращ се по това време зад решетките автокрадец срещу уговорени подкупи и това е продължавало с месеци.

Изглежда корупцията във варненския затвор се е вкостенила в решетките, но от грешната страна, което обаче много често се прикрива и това се доказва многократно през годините.

 

Очаквайте продължение на темата и на журналистическото разследване на ТОП НЮЗ БЪЛГАРИЯ

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!


Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

От утре мерките в цялата страна се затягат – здравния министър с нова заповед

С нова заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов се затягат противоепидемичните мерки на национално ниво. От четвъртък, 29 октомври, до 12 ноември, гимназисти и...

Знаете ли кой е първият български (официален) милиардер и от къде е?

Влад Танев е първият официален милиардер от България и по- точно от Варна. Caмo пpeди 3 гoдини Rоbіnhооd e нaбиpaщo пoпyляpнocт пpилoжeниe зa тъpгoвия c...

ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ

Изплагиатстваха емблемата на бензиностанции VM В редакцията на topnewsbg.com бе получен сигнал от читател, че е бил подлъган да зареди колата си с гориво, заради...

В МОМЕНТА: Тежка катастрофа във Варна /ВИДЕО/

Преди малко на кръстовището на Бул."Вл. Варненчик" с ул."Отец Паисий" е станала тежка катастрофа. На видеото се вижда един от автомобилите в катастрофата да чака...

Честит рожден ден на Кубрат Пулев!

Днес шампионът става на 39 години. Kубрат Пулев е роден на 4 май 1981 г. в София и днес става на 39 години. Първите си...

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!