Tuesday, June 8, 2021
НачалоПолезноCoVID-19ИЗВЪНРЕДНО! От тази нощ отново с маски на закрито. (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО! От тази нощ отново с маски на закрито. (ОБНОВЕНА)

В извънредния брифинг излъчван от всички телевизии в момента става ясно, че се затягат някои от противоепидемичните мерки срещу заразяването с коронавирус, а също така от днес започва масов контрол за изпълнението на противоепидемичните мерки.

Очаквайте подробности…

От утре, 23 юни, носенето на предпазна маска е задължително на всички закрити обществени места

Носенето на защитна маска за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата – кърпа, шал, шлем – е задължително на всички закрити обществени места, става ясно от заповед на здравния министър. Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и питейните заведения.

Всички спортни мероприятия могат да се провеждат пред публика при заетост на местата до 50% от общия им капацитет, при настаняване на зрителите най-малко през 1 седалка или при спазване на дистанция от 1,5 м.

При провеждане на футболни мачове се допуска публика до 1000 души на сектор при условията, посочени по-горе.

Правилото за до 50% заетост от общия капацитет на местата важи и за провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения, за провеждането на културни и развлекателни мероприятия на закрито и открито, за дискотеките и нощните заведения, както и за сватби, балове други масови събирания.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ