24.8 C
Sofia
21:52 | 07 August 2022
НачалоКриминалниРазследват Георги Семерджиев за кражба на гориво от бензиностанция

Разследват Георги Семерджиев за кражба на гориво от бензиностанция

Припомняме, че срещу Георги Семерджиев са повдигнати пет различни обвинения. Към момента той е със съдебна мярка - "постоянен арест".

Разследват Георги Семерджиев за кражба на гориво от бензиностанция на АМ “Тракия”, съобщиха от прокуратурата.

Районна прокуратура – Самоков изяснява съпричастността на шофьора, предизвикал катастрофата с две загинали жени в София, за кражба на гориво от бензиностанция, уточняват от обвинението.

Към момента е установено, че на 03.07.2022 г. на бензиностанция в района на 21-ви км на АМ „Тракия“ пристигнал лек автомобил с германска регистрация и спрял до колонка за зареждане на гориво. Водачът (Георги Семерджиев) поискал от служител на търговския обект резервоарът да бъде зареден с дизелово гориво. Впоследствие тръгнал без да плати сметката.

Незабавно е бил подаден сигнал за кражба на телефон 112. В хода на разследването свидетел е заявил, че водачът на автомобила, напуснал бензиностанцията, е мъжът, който предизвика катастрофата с две загинали млади жени на 05.07.2022 г. в гр. София, а именно – Георги Семерджиев. Свидетелят го е разпознал по разпространените снимки в медиите.

Проверяват се данни за използване на табела с регистрационен номер, издадена за друго моторно превозно средство, както и данни за неправомерно използване на светлинна уредба със специално предназначение, съобщават още от прокуратурата.

Действията по разследването продължават, изискани са записи от камери за видеонаблюдение в района на местопроизшествието. Назначена е видеотехническа експертиза, предстоят още разпити на свидетели.

Припомняме, че срещу Георги Семерджиев са повдигнати пет различни обвинения. Към момента той е със съдебна мярка – “постоянен арест”.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ