Friday, October 22, 2021
НачалоНовини от БългарияГрамада от играчки и нов палатков лагер се издигнаха пред Министерския съвет...

Грамада от играчки и нов палатков лагер се издигнаха пред Министерския съвет (ВИДЕО)

58-ият ден на протести пред Министерския съвет в столицата мина под знака на подкрепата за изпълнителния директор на „Хиполенд“, който в отворено писмо „благодари“ на полицията, че е обгазила сина му с химическо вещество.

 

А властта реагира светкавично, като изпрати ГДБОП и Икономическа полиция да инспектират складовете на веригата магазини. Едва след намесата на вътрешния министър проверките, представени като планови, бяха прекратени.

 

На демонстрацията стотици дойдоха с плюшени играчки, купени от веригата магазини, които подредиха под прозорците на властта

 

Самият Мариан Колев също дойде в т.нар. „Триъгълник на властта“ и говори пред демонстрантите.

 

„Моля ви, направете така, че децата ни да искат да останат в България, обърна се той към Борисов и Иван Гешев“. И закрещя: „Оставка“.

 

 

Протестиращи раздадоха петдесет различни играчки, купени от търговската верига, на полицаите, които се намираха около Народното събрание /бившия Партиен дом/.

 

Александър Генов, който раздаде играчките на униформените каза, че не е служител на веригата и каза, че полицаите не са играчки на властта. Униформените приеха подаръците, някои от тях благодариха, а протестиращите ги аплодираха. Имаше и такива, които отказаха да приемат играчките.

 

 

За да не се допуска ситуация, подобна на тази от вечерта на 2-ри септември, организаторите на протестите обмислят различни варианти, в това число да се въведат и коменданти на самите протести.

 

Малко след 21:30 часа протестиращите заявиха, че няма да провеждат шествие до Орлов мост, а отново ще изградят палатков лагер пред Министерския съвет.

 

 

Блокадата на жълтите павета беше възстановена, а организаторите заявиха, че протестиращи ще останат там през нощта. Те призоваха хората да донесат одеала и завивки за гражданите, които ще останат в наново изградения палатков лагер през нощта.

 

На „Орлов мост“ палатковият лагер няма да се възстановява преди 15 септември в знак на добра воля към гражданите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ