Sunday, November 7, 2021
НачалоПолитикаИЗБОРИ 2021Филип Спасов от “Продължаваме промяната” с решение как Варна да стане целогодишна...

Филип Спасов от “Продължаваме промяната” с решение как Варна да стане целогодишна туристическа дестинация

Филип Спасов е кандидат за депутат от листата на “Продължаваме Промяната” за град Варна. Той е на 33 години. Роден е, живее и работи като кулинар в “морската столица”.

Филип Спасов е кандидат за депутат от листата на “Продължаваме Промяната” за град Варна. Той е на 33 години. Роден е, живее и работи като кулинар в “морската столица”.

Завършил е специалности “Туризъм” и “Хотелиерски и ресторантьорски мениджмънт” в Париж, Франция, където е практикувал пет години в различни хотели и ресторанти от веригата “Мишлен”. Владее френски, английски, руски и испански език. Все още няма деца, но се надява да има три и да ги отлежда в родния си град Варна.
Мисията му в коалиция “Продължаваме Промяната” е да популяризира на световно равнище:
– богатството на българската кухня;
– кулинарната история и традиции на всеки регион на България;
– чистите и вкусни специфично български продукти;
– всеотдайните родни занаятчии и производители.

Как може да бъде постигната “Промяната” в кулинарната сфера, според Филип Спасов, с конкретни стъпки:
• Образование – за да се подобри българския кулинарен туризъм, трябва да се въведат различни образователни програми, които да запознават българските деца с кулинарната ни история, със специфични продукти и регионални рецепти. Това може да стане на практика чрез: часове по кулинарна икономика; видео-рецепти на тема регионална кухня и кулинарна история, които са съгласувани с браншовите организации; национални програми за обмен между училищата от различни градове с кулинарна тематика; въвеждане на промени в МОН за създаване на ресторанти към сградите на специализираните училища, тип ТОХ, където учениците да могат да практикуват.
• Създаване на комплексна рекламна стратегия от специалисти в сферата за популяризирането на България като висококачествена гастрономическа дестинация. Малко известно е, че страната ни е вторият най-голям производител на гъши дроб и патешки разфасовки в света след Франция, например.
• Превръщането на Варна в целогодишна туристическа дестинация, чрез въвеждане на широкообхватна държавна политика за: подпомагане на малките занаятчии да промотират и развиват бизнеса си; развиване на култура за регионални кооперативи (Пармезан, Хамон Иберико и др.); намаляване на бюрократичните пречки пред “прохождащите” производители.
• Създаване на идентичност на българския кулинарен продукт – това, което ни различава от държави като Фарнция, Италия, Испания и др. по отношение на кулинарния продукт е, че акцентът в тези държави е изцяло насочен към уникалните им регионални продукти и изживявания. Решението за България е децентрализирана държавна политика с акцент върху регионалното развитие с цел създаване на качествен продукт с висока добавена стойност.

ПП “Продължаваме промянта” – номер 25 в бюлетината за депутати.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ