Sunday, June 13, 2021
НачалоСпортни новиниЕдин от новите в ЦСКА разкри защо е дошъл в София

Един от новите в ЦСКА разкри защо е дошъл в София

Едно от двете нови попълнения на ЦСКА – Юрген Матей, говори пред “VI” за трансфера си на “Армията”.

Матей беше представен през вчерашния ден, като нидерландецът идва като свободен агент от състава на Спарта Ротердам. Той сподели, че офертата на ЦСКА е удовлетворила всички негови желания.

“Моето желание бе да заиграя в чужбина и всичко го знаеха. Това беше възможно най-добрата опция пред мен. Получих доста по-добра оферта от финансова гледна точка и също така ще играя в топ клуб. Тази комбинация е важна, а още по-важно е доброто усещане. Аз и съпругата ми сме убедени, че това е изборът, който трябва да направим сега”, започна той.

“ЦСКА може да се класира за Лига Европа и да участва в квалификациите на турнира. Участието в европейските клубни турнири би било хубав бонус за мен. Разбрах, че настоящият сезон ще приключи след няколко седмици и веднага след това ще започне новия”.

“Това е причината да остана в София. Исках да започна да тренирам веднага и исках да се справя сам. Вече уредих всичко по отношение на моето пребиваване в София. Жена ми се прибра в Ротердам за момента, но вече си намерихме апартамент в София. Сега за мен пътуването в това време на коронавирус е допълнителен риск. Искам максимално бързо да свикна с моите нови съотборници и да се опитам да се адаптирам за максимално кратко време”.

“Пристигнах в София в неделя. Направих си задължителен тест за коронавирус, защото в противен случай нямаше да мога да се присъединя към отбора. Запознат съм, че ситуацията в България с коронавируса е добра. Все още много неща не са отворени. Страната се справя добре с пандемията. България е бързо развиваща се страна. Тук е важен туризмът, който сега е засегнат заради пандемията”, каза нидерландският бранител.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ