Tuesday, November 9, 2021
НачалоПолитикаИЗБОРИ 2021Доц. Д-р Антон Тонев от “Продължаваме промяната” – Варна: Предлага конкретна и...

Доц. Д-р Антон Тонев от “Продължаваме промяната” – Варна: Предлага конкретна и незабавна реформа на здравната система в България

Доц. Д-р Антон Тонев е кандидат-депутат от варненската листа на “Продължаваме промяната”. На 40 години, женен, баща на две деца.

Доц. Д-р Антон Тонев е кандидат-депутат от варненската листа на “Продължаваме промяната”. На 40 години, женен, баща на две деца.

Той е лекар и коремен хирург, специализирал в лапароскопски, ендоскопски, роботизирани и мини-инвазивни процедури в коремните болести. Завършил е Медицинския университет в град Варна, където започва и своята преподавателска кариера, превръщайки се на 35 годишна възраст в най-младия доцент по хирургия в България. Специализирал е в Университетска болница “Св. Марина” – Варна, както и в САЩ, Германия, Холандия, Франция, Южна Корея и др. Владее два чужди езика – руски и английски.
Мисията му в “Продължаваме промяната” е свързана със здравната реформа. Като клиницист и като преподавател по медицина, той е запознат в детайли с проблемите и на пациентите, и на младите медици. Избира да бъде част от варненската листа на “Продължаваме промяната”, защото вярва, че само те имат политическата воля да проведат нужните реформи в здравеопазването, да създадат изцяло нова визия на българската медицинска система.

Според доц.д-р Тонев, промяната може да бъде постигната чрез незабавна реформа на здравната система, състояща се в:
• Подобряване на достъпността до болнична и лекарска грижа;
• Премахване на допълнителните доплащания от страна на пациентите

• Въвеждане на адекватна медицинска помощ в малките населени места;
• Реформиране на Спешната помощ;
• Създаване на система за остойностяване на труда на младите медици;
• Въвеждане на различни програми за реализация на новозавършилите лекари;

• Спиране на корупцията и ширещия се медицински феодализъм в болничните заведения, “запушване на всички пробойни” в здравната система.
Доц.д-р Антон Тонев, като част от листата на “Продължаваме промяната” за град Варна, се ангажира лично и вярва, че всички заедно можем да се справим с проблемите в здравната система.

ПП “Продължаваме промянта” – номер 25 в бюлетината за депутати

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ