Sunday, April 4, 2021
НачалоНовини от БългарияДори „Отровното трио“ се разграничи от барикадиралите се на Шипка

Дори „Отровното трио“ се разграничи от барикадиралите се на Шипка

Основните инициатори на протестите срещу властта и главния прокурор – т. нар. „Отровно трио“ се разграничиха от петимата, които днес се барикадираха в Паметника на свободата на връх Шипка. В публикация те заявиха, че “ паметници-светини на българската история могат и трябва да бъдат използвани за политическите страсти на деня“.

 

Те дори обявиха демонстрацията на свещеното за историята ни място като „простор за лошия вкус в обществените отношения“.

 

Ето какво още написаха от „Отровното трио“:

 

„Приятели,

 

във връзка с провесения надпис на Паметника на свободата – връх Шипка, не смятаме, че паметници-светини на българската история могат и трябва да бъдат използвани за политическите страсти на деня.

 

Съзнаваме, че възмущението към днешната власт е огромно – нашето е не по-малко.

 

Но Паметникът на свободата – връх Шипка, Казанлъшката гробница, Мадарският конник и други национални паметници на културата с непреходно значение за България, не могат да бъдат „простор“ за лошия вкус в обществените отношения.

 

Арман Бабикян
Проф. Велислав Минеков
Адв. Николай Хаджигенов“

 

 

Припомняме, че 22 август, е деня в който отбелязваме 143 години от Шипченската епопея четирима мъже и една жена се затвориха в паметника на емблематични връх. Те спуснаха знаме, на което пишеше „оставка“. По-късно бяха прнудително изведени с полиция.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ