Wednesday, November 24, 2021
НачалоПолитикаДо края на седмицата ще се знае кога свикват парламента

До края на седмицата ще се знае кога свикват парламента

До края на тази седмица ще се разбере кога точно ще бъде свикано 47-ото Народно събрание, това заяви пред медиите президентът Румен Радев в специално изявление.

До края на тази седмица ще се разбере кога точно ще бъде свикано 47-ото Народно събрание, това заяви пред медиите президентът Румен Радев в специално изявление.

“Пред парламентарно представените партии има две важни задачи – първата е съставяне на правителство на базата на устойчиво парламентарно мнозинство и приемане на държавен бюджет. Тези задачи изискват един много добър баланс, изискват време за диалог и сближаване на позицията. Така че с оглед на тези два приоритета аз ще свикам Народното събрание и ще разберете кога до края на тази седмица”, поясни държавният глава.

По повод трагедията с македонския автобус на магистрала “Струма”, при която загинаха 45 души, и пожара в старческия дом във Варненско, Радев изказа още веднъж своите искрени съболезнования на близките и семействата на жертвите.

“Заедно сме с нашите братя от Република Северна Македония в тази трагедия и се надяваме оцелелите да се възстановят възможно най-бързо. Българската държава прави всичко необходимо за оказване на помощ за лечение и за разкриване на причините за тези два тежки инцидента”, допълни президентът.

“Днес се чух с президента Стево Пендаровски, веднага след катастрофата и с премиера Зоран Заев, изказах своите съболезнования и могат да разчитат, както във всички кризи досега, на България. Уточнихме и някои формалности. България вече подпомага Северна Македония. Има много действия, най-вече по разпознаване на загиналите, тяхното транспортиране и оформяне на всички формалности”, отбеляза още той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ