Sunday, June 6, 2021
НачалоРегионални новиниВарнаДнес откриха паметника на загиналия моторист във Варна

Днес откриха паметника на загиналия моторист във Варна

Десетки мотористи от страната и чужбина присъстваха на събитието.

Днес бе официално открит Монументът на загиналия моторист “В името на живота и полет към безкрая”, който е разположен на панорамната площадка между кварталите “Аспарухово” и “Галата”.

Десетки мотористи от страната и чужбина присъстваха на събитието. Сред официалните лица бяха кметът на Варна Иван Портних, зам.-кметовете Тодор Иванов и Коста Базитов, кметът на район “Аспарухово” Ивайло Маринов, областният управител Марио Смърков.

Монументът бе осветен от отец Добромир от храм “Свети цар Борис”.

“Скулпурната композиция е посветена не само на загиналите мотоциклетисти, но и на живите, защото ние оставаме здраво свързани помежду си”, сподели в речта си на откриването един от авторите на проекта арх. Стефан Коев.

“Това е една идея, породена от безбрежните тъги по загубата на не един приятел през годините е вече факт – и всичко благодарение на мотоклубовете във Варна и региона, на цялата мотообщност в Североизточна България, както и благодарение на помощта на нашите приятели и симпатизанти”, коментира инициаторът на идеята Красимир Симеонов от мотоклуб Stormbringers.

“Това не е просто монумент в памет на загиналите наши братя и сестри, това е символ на живота и на вечния полет на човека в търсене на Свободата, добави още той.

“Нека този монумент ни напомня колко е крехък на пътя човешкият живот. За отговорното поведение, което всички ние трябва да имаме, независимо от това дали сме на мотор или в автомобил. Да се пазим един друг. Да пазим своя живот и този на всички останали. Да помним, че само миг невнимание може да доведе до необратими последици. Да шофираме разумно, за да се прибираме живи и здрави при семействата си. Нека се помолим заедно да няма повече жертви по пътищата. И нека този монумент да е осветен винаги в бяло, заяви Ивайло Маринов.

Триметровата стоманена скулптура бе поставена върху постамент от бетон още в началото на април. Идеята е на Красимир Симеонов от мотоклуб Stormbringers. Паметникът ще бъде осветен с бяла светлина. В дните, в които има загинал моторист, ще бъде осветяван в червено.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ