Wednesday, April 14, 2021
НачалоКриминалниДелото за отровеното дете в Кардам е прекратено

Делото за отровеното дете в Кардам е прекратено

Окръжният съд в Добрич прекрати делото срещу дядото на 9-годишното момче, което издъхна от отровния газ фосфин в дома си в село Кардам, и го върна на прокуратурата.

Държавното обвинение трябва да отстрани противоречие между фактическите обстоятелства и правната квалификация в обвинителния акт, предава NOVA.

На първото – разпоредително, заседание подсъдимият Живко И. – на 61 г. потвърди, че признава вината си и поиска делото да бъде гледано по реда на съкратеното съдебно следствие.

Това ще бъде решено след като окръжната прокуратура отново внесе обвинителния акт. Трагедията сполетя семейството с шест деца, отглеждани от баба им и дядо им, през октомври 2019 година.

За да прогони плъхове от къщата, Живко И. сложил таблетки от силно токсичния биоцид “Delicia” в дупки в стена в стаята, в която спели три от децата. Замазал ги с кал, което още повече ускорило отделянето на активното вещество.

Семейството извикало екип на “Спешна помощ”, след като децата започнали да се оплакват от гадене, болки в стомаха и тежест в гърдите. Дядото не споменал пред медиците за сложената отрова в стаята, според обвинението на прокуратурата.

9-годишното дете издъхва вследствие на сърдечен арест, настъпил от вдишване на отровата, установява съдебномедицинската експертиза. Неговата сестра И.М. получава средна телесна повреда от отровния газ и е лекувана в болница. Бащата на момичето, който се яви на разпоредителното заседание, поиска 10 000 лева обезщетение за причинените вреди.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ