Sunday, June 6, 2021
НачалоНовини от БългарияЧадърите и шезлонгите в Албена са по 1 лв, вижте на останалите...

Чадърите и шезлонгите в Албена са по 1 лв, вижте на останалите места какви са цените

За това лято всеки концесионер е преценил с колко да бъдат намалени цените.

Очакването на летният сезон става все по-осезаемо. Един от главните въпроси – за цената на чадърите по родното Черноморие, получи точни отговори в лева – от нула до осем.

На прага на лятото Емил Дамянов провери какви ще са цените на плажните принадлежности по Северното Черноморие. Чадъра варира от нула до шест лв. За това лято всеки концесионер е преценил с колко да бъдат намалени цените.

„Имаме най-различни варианти. Например в „Албена” чадърите и шезлонгите са по 1 лв., което е 90 % намаление от стандартната цена. На „Златни пясъци” намалението е около 50%, т.е. шезлонг – 6 лв. и чадър отново 6 лв.”, сподели проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара.

А от бранша са категорични, че плажовете са напълно изрядни за сезона. Туристите са на същото мнение. С отпадането на част от противоепидемичните мерки плажовете по Северното Черноморие вече се радват на туристи.

Междувременно Цеца Алексова провери колко ще струва сянката по Южното Черноморие. В „Слънчев бряг” цените на плажните принадлежности са с 50% по-ниски в сравнение с споменатите цени в концесионния договор. На север от мостика цената е 4,50 лв. От другата страна, на централния плаж в курорта, цената е с 50 стотинки по-висока. „Вече подписахме за „Слънчев бряг”. Цената тази година ще е намалена с 50%. Тоест, услугата ще струва 5 лв.”, разясни Кирил Спасов, представител на концесионера.

На плажа вече са осигурени спасителни двойки, медицинско обслужване, ежедневно почистване и дезинфекциране.

На юг – в Равда и Несебър, цената остава същата – по 8 лв. за чадър и за шезлонг. В Поморие 5 лв. За сянка.

За комплект плажни принадлежности на южния плаж в Поморие това лято трябва да приготвим сумата от 15 лв.

На плаж “Бургас-север” за втора поредна година концесионерите са избрали да предоставят напълно безплатно ползване на чадъри и шезлонги. „Готови сме. Имаме зони с разположени чадъри, с плажни принадлежности”, каза концесионерът на плажа Симеон Цветков.

На плажа в Крайморие това лято цената на сянката ще е намалена с 50 %. За чадър и шезлонг ще се плаща по 5 лв., а шалтета и масички ще са бонус към комплекта.

В Созопол цената остава така, както е заложена в договора. „Тази година на централния плаж плажните принадлежности ще са 7 лв. на брой. Това е цената, която е спечелена по концесионен договор. За всички плажове самата икономическа обосновка е много различна”, заяви Кирил Спасов, представител на концесионера.

На договорна цена ще работи концесионерът на плаж „Приморско-юг”. Там чадър и шезлонг ще струват 7 лв.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ