Tuesday, September 21, 2021
НачалоКриминалниБрендо с молба да изтърпи присъдите си в България

Брендо с молба да изтърпи присъдите си в България

Брендо има три влезли в сила присъди за наркотрафик. В България е осъден на 6 години затвор, в Италия - на 20 години, а в Румъния - на 10 години.

Арестуваният в Украйна след 3-годишно международно издирване Евелин Банев – Брендо е пожелал да изтърпи у нас присъдите, наложени му от български, румънски и италиански съд. Това се разбира от молбата му до Софийския градски съд, която обаче е оставена без разглеждане.

Банев има три влезли в сила присъди за наркотрафик. В България е осъден на 6 години затвор, в Италия – на 20 години, а в Румъния – на 10 години.

Според съдия Величка Маринкова искането на Евелин Банев би било допустимо, само ако той се намира в държава от Европейския съюз.

„Едва след физическото установяване на лицето на територията на която и да е било държава членка би могло да се разгледа по същество направеното от него искане”, обясни тя.

Разпореждането не е окончателно.

Брендо бе арестуван в началото на месеца в Украйна. В момента той е в ареста в очакване на решението на местния съд да бъде ли екстрадиран в България, каквато молба прокуратурата изпрати почти веднага след задържането му.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ